Почивка след почивка: Изборът на председател на НС отново буксува

Почивка след почивка: Изборът на председател на НС отново буксува

Първото заседание на 50-ото Народно събрание беше възобновено днес в 10:00 часа. Минути след старта депутатите излязоха в 30-минутна почивка, а след нея и в нова 25-минутна почивка.

Най-възрастният присъстващ народен представител Силви Кирилов от „Има такъв народ“, който ръководи заседанието, предложи първо отново да приемат процедурните правила за избор, след това да бъдат направени номинации и да се проведе гласуване. 

Хамид Хамид от ДПС възрази, че няма как повторно да приемем вече приети правила. Трябва да продължим процедурата с номинации, каза той.

В отговор Кирилов обясни, че предложението му се основава на юридически консултации. Нищо не ни пречи да приемем правилата отново и да тръгне процедурата отначало, посочи той.  

След това от ДПС поискаха и беше дадена 30 минути почивка, за да се изясни този въпрос. След нея депутатите отнов осе събраха в пленарната зала.

След две минути те излязоха в още 25-минутна почивка, за да проведат консултации как изборът днес да продължи. И така третият опит за избор на председател на Народното събрание отново забуксува.

Вчера първото заседание на 50-ия парламент беше прекъснато, тъй като депутатите не успяха да изберат председател на парламента.

 

 

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...