Доган проговори за първи път: Трябва да преодолеем препятствието

Доган проговори за първи път: Трябва да преодолеем препятствието

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган проговори за пръв път от началото на разрива в партията му в края на миналия месец.

Това се случи в събота, по време на среща на Доган с представители на младежкото ДПС, която се проведе в неговата лятна резиденция в парк „Росенец“. Видео с изказване на почетния председател беше публикувано на Фейсбук страницата на пресцентъра на ДПС.

„Това е едно препятствие, което ние трябва да преодолеем. Едно предизвикателство, с което трябва да се справим. И аз съм много доволен, че виждам готовност във всеки един от вас“, каза Доган на младежите от партията и добави, че се гордее с тях.

Досега Доган излагаше позициите си само писмено, без да се появява във видеоклипове или на публични събития. За последно той изложи тезите си чрез писмено обръщение, в което поиска оставката на Пеевски и на близки до него хора на ръководни постове в партията.

„Колеги, респектиран съм. А и много съм впечатлен“, каза Доган на представителите на младежката организация в събота. След това той се обърна към другия съпредседател на партията Джевдет Чакъров и му каза: „те [младежите] са готови“.

„Вие всъщност сами предложихте изхода. Сами очертахте стратегията за развитие на ДПС във времето, за което много ви благодаря“, добави Доган в обръщението си към МДПС.

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...