Бившият МВР министър Калин Стоянов - втори в листата на ДПС-Ново начало" в Бургас

Бившият МВР министър Калин Стоянов - втори в листата на ДПС-Ново начало" в Бургас

Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде втори в листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ в Бургас за народни представители за предстоящите избори на 27 октомври. Това обяви пред журналисти водачът на кандидат-депутатската листа на формацията в Бургас Исмаил Осман. Днес „ДПС – Ново начало“ регистрира пълна листа от 28 кандидати за народни представители във Втори Многомандатен избирателен район Бургас.

Исмаил Осман определи Калин Стоянов като „човек, който направи за толкова кратко време много неща за служителите на МВР, отколкото други дългогодишни министри и директори“. В Деня на Независимостта на България в цялата страна ще се регистрират листите на коалиция „ДПС – Ново начало“, обяви Исмаил Осман. „С това показваме, че сме за държавата, за държавността и почитаме традиции, обичаи и национални празници“, каза той. По думите му това е знак след изборите политическите формации да се обединят в създаването на редовно правителство.

„ДПС – Ново начало“ е за хората, ще работим и ще бъдем до тях, заяви пред журналисти областният координатор на формацията Христо Широков.

„Приех сериозно отправената покана от г-н Делян Пеевски за участие в предстоящите парламентарни избори. Включвам се в тази кампания като безпартиен и от гражданска квота, какъвто и ще остана и за в бъдеще. Това е единственият вариант в момента за мен, чрез който ще мога да работя като експерт в областта, от която разбирам - вътрешни работи и сигурност“, обясни Калин Стоянов в пост в профила си във Фейсбук.

„Ще участвам в предстоящите избори, за да изоблича истинското лице на хората, които ви предлагат фалшивия си морал и опаковат тежките си зависимости с несъществуващи принципи“, пише още Стоянов.

„Ще разчитам на всички български граждани, които виждат в мен човек, решаващ проблеми и са разбрали, че държа на думата си. Очаквам подкрепата и на всички колеги от МВР, които ми симпатизират и на които успях да спечеля доверието.

За мен това е ново начало и вярвам, че най-доброто предстои! Вярвам, че България трябва да започне да се развива на чисто“, посочва бившият вътрешен министър.

Ето и цялата листа:

  1. Исмаил Осман – образование: бакалавър „Математика и информатика“ в Шуменски университет „Епископ К. Преславски“, магистър по „Администрация и управление“; председател на Общински съвет – Руен от 2023 – до момента; кмет на Община Руен 2009 – 2023 г.
  2. Калин Стоянов – образование: завършва Академия на МВР и специалност „Право“ в Бургаския свободен университет. От 2003 г. работи в системата на МВР като преминава през цялата йерархична структура от редови полицай до министър на МВР.
  3. Хюсеин Хафъзов – родом от Айтос, преподавател, журналист, народен представител.
  4. Мирем Дервиш – финансист, зам.-кмет на Община Руен в периода 2007 г. – 2023 г.
  5. Татяна Арнаудова – икономист, настоящ заместник-кмет на Община Сунгурларе
  6. Михаил Михов
  7. Ружди Ахмед
  8. Емил Пламенов
  9. Ангел Исаев
  10. Мария Желева
  11. Джюнейт Шабан
  12. Исмаил Юмер
  13. Мустафа Бекир
  14. Симона Щерева
  15. Венцислав Христов
  16. Айтен Али
  17. Атанас Тонев
  18. Емне Мехмед
  19. Никола Ангелов
  20. Осман Ахмед
  21. Ислям Хасан
  22. Рашид Куру
  23. Серкан Юсеин
  24. Ружди Салим
  25. Хамди Мустафа
  26. Емине Ахмед
  27. Ренета Вефа
  28. Йоско Алипиев

 

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...