БСП в Брястовец: Стремим се към повече справедливост във всяка сфера

БСП в Брястовец: Стремим се към повече справедливост във всяка сфера

Кандидати за народни представители от листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за 2- ри МИР-Бургас се срещнаха с жители на бургаското село Брястовец. Явор Костов, пети в листата и инж. Паруш Парушев, който заема единадесето място, споделиха с присъстващите кои са основните приоритети от предизборната платформа на коалицията. Те разговаряха с хората по въпроси, свързани с разрешаването на съществуващите в населеното място проблеми. В срещата се включи и инж. Живко Господинов, общински председател на социалистите в морския град.
 
В изказванията си кандидатите за народни представители подчертаха, че единствено „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ е предложила програма за управление преди изборите и сто решения за ускорено развитие на България.
 
„Докато останалите само посочват проблемите, ние предлагаме решения. За това и избрахме като мото „Време е за решения“. Ние ги имаме“, бяха категорични кандидатите на коалицията.
„Стремим се към повече справедливост във всяка сфера – здравна, образователна, социална и правосъдна, към укрепване на енергетиката и край на слугинажа“, заявиха още те.
 
Сред основните приоритети, които според тях трябва да стоят пред бъдещите управляващи в подкрепата на българското производство, са осигуряването присъствие на български продукти в потребителската кошница и подкрепа за семейните ферми чрез създаване на национална програма „Семейно стопанство“.
 
Енергийната сигурност и гарантирането на достъпна цена за електроенергията за граждани, е един от много важните акценти в приоритетите на коалицията по отношение на социалната политика, стана ясно по време на срещата.
 
В отговор на въпросите какво предстои и как трябва да се развива бъдещото управление на страната Явор Костов и инж. Паруш Парушев коментираха, че изходът от кризата е създаването на експертен кабинет, съставен от равно отдалечени от политическите партии фигури, който е нужно да стъпи на ясни приоритета и да работи за изпълнението им.
  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...