Андон Михайлов, ГЕРБ-СДС: Имам опита, за да променя образованието към по-добро!

Андон Михайлов, ГЕРБ-СДС: Имам опита, за да променя образованието към по-добро!

ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, която ни връхлетя през последните 4 години, коментира младият политик и учител. 

Андон Михайлов е кандидат за народен предствител от листата на ГЕРБ-СДС . Той е на 32 години и е учител. Завършил е средното си образование в ПГХТ акад. „Н. Неделчев“, гр. Сливен със специалност ресторантьорство, след което завършва „Педагогика на български език и история“ във ВХТИ „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургас.

Има няколко следдипломни квалификации и много сертификати, активно работи в сферата на образованието и интеграцията, разработване на проектите и др. Влиза в политиката  изключително мотивиран и с хъс за работа по проекти, като възнамерява да вложи знанията и опита си за развитието на областта.

 

- Господин Михайлов,  какво Ви накара да се насочите към политиката и да изберете отбора на ГЕРБ?

- Твърдо вярвам, че ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, която ни връхлетя през последните 4 години. Този водовъртеж от избори и служебни правителства доведе до невиждан застой на огромен брой проекти, както и до реалната опасност да изгубим колосални средства по Плана за развитие и устойчивост, а бяхме шампиони по реализирани проекти, особено в Бургас! Искам аз, семейството ми, учениците ми да живеем достойно в една все по-хубава и развита държава и затова искам да дам своя принос.

- Вие сте педагог, образованието основен акцент в в Управленската програва ва ГЕРБ. Къде виждате своето място в бъдещото управление?

- Безспорна е ролята на ГЕРБ във всички положителни промени в сферата на образованието. И тук нямам предвид само увеличението на възнагражденията на учителите, което направи учителската професия отново желана и престижна, но и модернизирането на материално-учебната база, както и осъвременяването на методите на преподаване, като СТЕМ кабинетите например.

Ще се радвам да получа възможността да се включа в работата на Комисията по образованието и науката в Народното събрание, където вярвам, че ще съм най-полезен.

- Какви са ангажиментите, които Вие лично поемате към жителите на Бургаска област?

- Надявам се да бъда полезен за всички малки населени места, не само в общината, която представлявам и ще бъда!  Имам опита, за да променя образованието към по-добро, добро за нашите деца и общество! Всички колеги в Бургаски регион водят ежедневно тази битка. Образованието е сила, а Бургаска област се стреми да го развие на максимум, за да бъде обществото ни по-будно и осъзнато. Училищата, които са затворени в селските райони да се ползват с различни цели, насочени към образованието и интересите на нашите деца, това е като мечта за мен, но и цел!

- Смятате ли, че има теми във Вашата област, които могат да обединят от Бургаския регион, независимо от коя политическа сила са?

- Категорично! Дори в национален мащаб има такава тема и това са СТЕМ кабинетите, за които вече споменах. Тази страхотна инициатива сега буксува заради политическото безвремие и има нужда от сериозен тласък, като става въпрос за над 2000 проекта на стойност около 500 милиона лева! Всеки ден забавяне води до необратими загуби и на пари, и на по-качествено образование за нашите деца! В по-тесен план, конкретно за Бургаския регион, считам че трябва да се запази устрема за откриването на нови специалности в университетите в града, както и на нови филиали. В това отношение Бургас има още много неоползотворен потенциал. Друг наболял въпрос, който касае всички ни, без оглед на политическите пристрастия са училищата в по-малките населени места и недостатъчното финансиране за маломерните паралелки. Друга тема, която може да обедини политическите сили е - интеграцията на различните малцинства, но това са много обширни теми.

Купуването и продаването на гласове и престъпление!

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...