Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Правителството заседава днес за последно преди гласуването на оставката му

Парламентът ще гласува оставката на правителството. Това е единствената точка от дневния ред на Народното събрание. Очакват се и декларации от името на парламентарните групи. Съгласно решение на народните представители, пленарното заседание ще започне в 14.00 часа, съобщава Фокус.

На 14 ноември министър-председателят Бойко Борисов депозира оставката на ръководеното от него правителството в деловодството на Народното събрание. В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

 

Оставката е следствие от резултатите на президентските избори, които бяха спечелени от издигнатия от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат – ген. Румен Радев. В хода на предизборната кампания премиерът Борисов обяви, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели президентската надпревара, правителството ще подаде оставка. 

 

Преди да бъде гласувана оставката на правителството на Бойко Борисов, Министерски съвет ще проведе традиционното си заседание днес от 10 часа.

 

В последния ден на кабинета „Борисов 2", министрите ще одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерство на правосъдието за тази година. Проекторешението е внесено от правосъдния министър Екатерина Захариева, припомня БГНЕС.

 

Кабинетът ще приеме списък със защитените училища у нас и списък със средищните училища.

 

В дневния ред на правителственото заседание министрите ще ратифицират и няколко споразумения и ще изменят нормативни актове на Министерския съвет.