Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Амбицията на Радан Кънев била да стане премиер

Белият кон умря отдавна в българската политика и всеки, който е напуснал властта не се е върнал, заяви лидерът на ДСБ

 

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че неговата амбиция като политик е да стане министър-председател. Той заяви пред bTV, че вече работи по въпроса, но все още не знае кога може да му се отвори подобен шанс.

 

„Един десен лидер не може да тръгва към политическа кариера без амбиция за премиерския пост. Ще бъда министър-председател, но не знам кога. Съмнявам се, че ще е след изборите, които идват“, заяви Кънев и добави, че няма намерение да участва като министър или премиер в бъдещия служебен кабинет.

 

По думите му новият му политически проект няма да има нищо общо с Реформаторския блок. Според него моделът на партийна коалиция е приключен в България и няма как да се повтори повече, ако политическия субект иска да управлява. „Идеята на едно ново дясно е да реализира идеи“, уточни лидерът на ДСБ.

 

Той каза още, че няма никакво намерение да комуникира с премиера в оставка Бойко Борисов съставянето на кабинет след евентуални предсрочни избори.

 

„Няма да коментирам повече човек, който 4 пъти е напускал поста преждевременно, за да си издейства по-висок вот на следващи избори. Този човек е приключен, чао. Белият кон умря отдавна в българската политика и всеки, който е напуснал властта не се е върнал“, заяви Радан Кънев.