150 състезатели опъват платна в Бургаския залив

Ветроходци от цялата страна ще опънат платна в Бургас в Деня на основаването на Международния олимпийски комитет – 23 юни. В петък е първият състезателен ден от традиционната ветроходна регата „Черноморец Бургас“. До неделя /включително/ ще бъдат провеждани състезателни гонки в акваторията пред Моста. Събитието се организира от яхт клуб „Черноморец Бургас“, със съдействието на Община Бургас.

Регатата ще бъде най-добрата възможност за националните ни състезатели в клас „Оптимист“ за проверка на подготовката им, дни преди Европейското първенство, на което домакин е отново град Бургас. Във ветроходната надпревара ще се включат около 150 състезатели в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, както и в олимпийските класове Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин. Състезателите от клас „Оптимист“ ще карат на дистанция IODA вариант.

За любителите на ветроходството, които не успеят да се включат в морето, на територията на Яхт клуба отново ще се проведе „Регата на въже“ – фото изложба с най-интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба, съвместно с Бургаската фотографска общност.