Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Рекорден брой атлети и любители ще мерят сили в "Лъвско сърце" на Перла

Професионални атлети и любители ще премерят сили, в дисциплината крос триатлон, на 4-ти септември в Приморско.

Състезанието се провежда за шеста поредна година и предизвиква участниците си с ултра размери и трасе: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо. За пръв път тази година паралелно с ултра крос триатлона ще се проведе и полу-маратон.

С всяка изминала година броят на участниците нараства. Тази година има над 700 души записани за триатлона и над 120 души за маратона. Поради динамичния климат се очертават интересно трасе и хладно време - перфектни пре

дпоставки за рекорди в най-голямата триатлонска надпревара в България за любители. Голяма част от миналогодишните победители също са се записали за участие, като очакваме много динамична надпревара при щафетите между отборите на Лъвско сърце, Три за щастие, и БиКовете. Както и борба между Данаил Велинов, Иван Гръблев и Wim Stercx в индивидуалната категория.

Състезанието ще се проведе на открито при стриктно спазване на мерките за сигурност. Поради дългия почивен уикенд тази година награждаването на състезанието ще се проведе следобеда на 05.09 на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско. Предвиждат се игри и забавни активности за всички присъстващи.

Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап е за бегачите - покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.