Исторически успех за Черноморец! Спечели Купата и хвърли в екстаз бургаската публика

Исторически успех за Черноморец! Спечели Купата и хвърли в екстаз бургаската публика

Черноморец Бургас е новият носител на Купата на България по баскетбол. На финала в „Арена Бургас“ тимът на Васил Евтимов победи категорично с 86:62 Спартак (Плевен). За „Черноморец“ това е трета купа в историята след 1965 и 1975 г.

По пътя към трофея домакините на турнира отстраниха още ЦСКА и Рилски спортист. "Спартак" пък се справи с Ямбол и Балкан.

Черноморец започна финала много добре и след първата четвърт водеше с 22:9. До почивката разликата нарасна до 18 точки, а след третата част стана 28. Алекс Уандие беше най-добър за Черноморец с 18 точки и 6 борби, като беше избран и за най-полезен играч (MVP) във финалния турнир. За Спартак Родни Първис беше най-резултатен с 16 точки.

„Щастлив съм и горд, че видях това с очите си! Поздравления за мениджмънта, треньора, играчите, за всеки служител  на Черноморец, както и за емоционалната бургаска публика!  Баскетболната и волейболната купа са притежание на бургаски отбори в една година.  Не знам това да се е случвало и преди, затова нека се насладим на момента! Бургас води, другите го следват“, коментира с гордост кметът Димитър Николов.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...