Поморие отново дава старт на Републиканския шампионат по мотокрос

Поморие отново дава старт на Републиканския шампионат по мотокрос

Поредното издание на Републиканския шампионат по мотокрос отново ще стартира на мотополигон „Тотьо Чакъров“ в с. Порой, община Поморие.

Официалното откриване на Grand Prix Поморие 2024 ще бъде на 07 април 2024 г. /неделя/, от 11:00 часа, след което ще започнат и официалните стартове за сезон 2024 на Републиканския шампионат. Атрактивните участници ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ. Според предварителната програма съботният ден /06.04.2024 г./ е определен за свободни тренировки и за провеждане на квалификации.

Това ще бъде първото от десетте състезания на националния шампионат, като традиционно домакини след черноморския кръг ще бъдат мотополигоните в Севлиево, Левски, Хасково, Кортен, Перник, Самоков и Айтос.

И тазгодишният шампионат се провежда в памет на Тотьо Чакъров, дизайнерът на мотокрос писти, който прослави България по цял свят и въведе нови норми в проектирането и изграждането на мотокрос трасета през последните си години. Мотополигонът в с.Порой, с уникалното за България пясъчно трасе, носи името „Тотьо Чакъров“ от 2019 г.

Община Поморие и Българската федерация по мотоциклетизъм канят всички жители и гости на община Поморие на първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос за 2024 г.

  • Черноморец Бургас елиминира Етър Велико Търново в турнира за Купата на България. “Акулите” на Анге...
  • Черноморец победи Нефтохимик с  3:0  в регионалния финал от турнира за Купата на България. Двубоят с...