Програмата за реклама на Черноморските общини ще бъде разширена

Програмата за реклама на Черноморските общини ще бъде разширена

Програмата за подпомагане на общините, която през миналата година пилотно се реализира само в черноморските общини, вече ще обхване всички общини в страната. С тази програма увеличихме почти двойно средствата за реклама.

Това съобщи във Варна министърът на туризма Зарица Динкова, която участва  във форум, посветен на предстоящия сезон с представители на туристическия бранш.

Тя уточни, че са проведени  разговори с Министерството на финансите, което е одобрило идеята. Според нея по този начин средствата, заделени от държавата, всъщност са се увеличили почти двойно. 

Министър Динкова подчерта, че еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон проявява пълното си разбиране за продължаването на 9%-ната ставка на ДДС, до края на настоящата година, но за това трябва да бъде намерен съответният механизъм. Освен това, министерството работи по още два проекта на национално ниво чрез, които ще бъде подпомогнат българският туристически сектор.

„Първият от тях е свързан с последиците, които бизнесът понася вследствие на военния конфликт е Украйна, а вторият инструмент е обвързан с иновациите, така че българските хотелиери да бъдат конкурентно способни чрез устойчивост“, заяви министър Динкова.

„Българският хотелиерски бранш трябва да бъде конкурентноспособен на западните си колеги, защото България е сигурна и стабилна дестинация. Именно такива са и отзивите от растящите италиански и испански пазари. Българското вино, култура и автентичност печелят интереса на хората и това ще е фокусът на туристическия продукт, който предлагаме, за да стане конкурентноспособен и устойчив“, подчерта министър Динкова.

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...