МТ: Има повишен интерес към летните почивки от британски и немски туристи

МТ: Има повишен интерес към летните почивки от британски и немски туристи

70% ръст на ранните записвания от британските туристи за лято 2024 г., 30 на сто повече записвания на туристите от Острова и за следващия летен сезон през 2025 г.; повишен интерес към летните ваканции за настоящия сезон и от немските туристи, които са с 20% повече – това показват последните данни на Министерството на туризма. Те бяха оповестени на първата по рода си Национална среща с организациите на екскурзоводите в България.

„Вие сте посланици на дестинация България и вие сте хората, които правят така, че страната ни да влезе в сърцето на всеки един турист“, каза министърът на туризма в оставка Зарица Динкова.

Динкова подчерта, че последните няколко години бяха изключително трудни за целия сектор „Туризъм“. „Въпреки всичко вие продължихте да полагате усилия, за да може страната ни да бъде представяна по положителен и привлекателен начин. Само така може да налагаме България като сигурна и желана дестинация и да оставяме положителни емоции в гостите ни“, каза още Динкова.

В първата Национална среща с организациите на екскурзоводите в България участие взеха десетки организации на екскурзоводите, представители на общини, Сдружение „Български музеи“, Агенция за защита на потребителите, Национално сдружение на общините и др.

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...