Евтим Милошев: „Почивам само на българското Черноморие!“

Евтим Милошев: „Почивам само на българското Черноморие!“

Добри новини от парламента очаква още днес служебният министър на туризма Евтим Милошев, който е в Бургас на среща с бранша. В дневния ред на депутатите е заложено гласуването на промени в Закона за чужденците в България. Това ще улесни наемането на работници от трети страни на сезонни обекти по курортите.

„Ако това нещо се случи, ще бъде страхотен знак от народните представители към сектора, към бизнеса, към настъпващия туристически сезон. Измененията на закона не са панацея, те няма да решат генерално проблема, но страшно много ще облекчат работата на чуждестранните работници от трети страни по две направления - едното е след изтичането на краткосрочната 90-дневна работна виза, да не се налага работниците да се връщат до мястото, където е издадена тази виза, а да могат да си я подновяват тук на територията на България. И другото е за краткосрочната работна виза има вече улеснен режим при продължаването, така че да могат работниците да остават до края на сезона”, коментира пред журналисти Милошев.

По думите му Министерството на външните работи е поело ангажимент да бъде увеличен капацитетът на консулските служби, така че да се издават работни визи и на място в съответната страна.

На въпрос къде е почивал самият той през последните пет години, служебният министър на туризма отговори:

„В България! Нашето Черноморие е безкрайно добро място, обичано. А и не очаквайте от мен друг отговор! Това е истината обаче!“, каза Милошев.  

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...