С миди на тенекия откриха летния сезон на остров Света Анастасия

С миди на тенекия откриха летния сезон на остров Света Анастасия

В последния от почивните дни Бургас избра да сложи символичното начало на новия летен сезон. С миди на тенекия и музика на плажа откриха островния туризъм на остров Света Анастасия.

Тази година островът отбелязва 10-годишен юбилей от откриването му като туристическа дестинация. Програмата обещава да бъде много интересна с концерти и спектакли.

"Първите ни чуждестранни гости за новия сезон бяха от Полша и Чехия. Дори първите нощуващи в хотела тук са двойка от Полша. Очакваме много посетители това лято и от Германия, и от Холандия, които се налагат като пазар. Англичаните също проявяват голям интерес", каза управителят на острова Павлин Димитров.

Биле фест и водолазни гмуркания на 15 метра дълбочина до потопената статуя на Света Анастасия са част от атракциите това лято.   

„Постарали сме се да има за всекиго по нещо. Пожелаваме си един успешен сезон, изпълнен с много положителни емоции!“, коментира зам.-кметът по култура и спорт на Бургас Манол Тодоров. Тодоров акостира на острова с първия кораб с туристи за деня, в компанията на малкия си син.

 Годишно остров Света Анастасия се посещава от близо 35 000 туристи.

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...