Чужди полицаи следят за сигурността на туристите в Слънчев бряг, отчитат спад на престъпността

Чужди полицаи следят за сигурността на туристите в Слънчев бряг, отчитат спад на престъпността

Двама чешки и двама румънски полицаи следят за сигурността на чуждите туристи в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг. Присъствието и работата им и през този туристически сезон е подсигурено от дружеството собственик на инфраструктурата в курорта в колаборация с РУ-Несебър.

В последните 5 години част от инвестициите от страна на „Слънчев бряг“ АД са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 350 камери покриват 80% от територията на най-големия комплекс у нас Зона Изток и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности. Изградена е система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства, която следи движението на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса.

„Силното полицейско присъствие по централната и крайбрежна алея през активните летни месеци влияе положително за сигурността на туристите“, коментира изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Соня Енилова.

Благодарение на работата на полицията, както и на доброто партньорство и взаимодействие между органите на реда и дружеството, стопанисващо и управляващо инфраструктурата в най-големия курортен комплекс у нас, и това лято се регистрира значително намаление в броя на
кражби и грабежи на територията на Слънчев бряг Зона Изток.

„Изказваме благодарност на главен инспектор Коста Кирязов, както и на ОД на МВР Бургас за отличните резултати, които се постигат в осигуряването на реда и сигурността в Слънчев бряг по време на активния летен сезон и тази година“, заяви Соня Енилова.

За последните дни полицията иззе над 20 000 флакона с диазотен оксид, познат на улицата като райски газ или нитро. Флаконите са открити при масираните полицейски операции, проведени от служители от отдели “Икономическа” и “Криминална полиция” към ОДМВР-Бургас. Флаконите са били  продавани на различни места по Южното Черноморие, предимно в Слънчев бряг.

Установени са общо 19 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията - райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица. Предстои изпращане на материалите по случаите в Бургаска прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност, уточняват от полицията.

 

 

 

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...