Хотелиери в Слънчев бряг в готовност да настанят пострадали от пожарите

Хотелиери в Слънчев бряг в готовност да настанят пострадали от пожарите

Хотелиери в Слънчев бряг изразиха готовност да приютят семейства, чиито домове изгоряха при опустошителните пожари в пограничните села на Ямболско. Това каза в "Денят започва" Пламен Копчев, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. На последното заседание на Министерския съвет служебният премиер заговори за това пострадалите да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци.

"Няма настанени хора от пострадалите села. Готови сме да посрещнем пострадали от пожарите, но все още нямаме заявка нито инструкции. Малко неочаквано беше решението, защото сме в разгара на сезона. Няма методика, по която трябва да се посрещнат хората. Трудно ще се намери място заради пика на сезона, но имаме готовност, ще бъде с изхранване, но очакваме насоки от държавата как да работим", заяви Пламен Копчев.

По думите му до момента летният сезон не е толкова силен колкото се очакваше, но протича без сътресения. Пламен Копчев обясни, че сезонът продължава до края на септември и малко хотели остават да работят в първата седмица на октомври. Повечето от хотелите в курорта нямат отопление. Те са летни и не са пригодени да работят целогодишно. 

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...