Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Започва най-мразовитата седмица за есента, живакът се срива под минус 10 градуса

След обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг

 

През следващото денонощие в страната ще нахлува студен въздух. След като през нощта дъжд преваляваше на отделни места, главно в крайните южни райони, днес ще превалява дъжд на повече места в Южна България, а до вечерта и в Източна, над 1200-1500 м валежът ще е от сняг. Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно и силен. С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг.

 

За 28 ноември за територията на София, София-област, както и областите Перник и Кюстендил е в сила жълт код, тъй като се очаква настилките да бъдат мокри и хлъзгави, така че ако ще шофирате, бъдете внимателни. Ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка, съобщава Нова телевизия.

 

В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта: 4-7 градуса, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9-11 градуса.

 

В понеделник над планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд и сняг ще има главно в следобедните часове, като с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще духа силен по високите и откритите части и бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

 

Над Черноморието в понеделник ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има преди обяд в южните райони, а по-късно през деня и на север. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са 9-11 градуса, близки до тези на морската вода.

 

Във вторник валежите от сняг ще продължат, като вятърът ще се ориентира от север и ще стане още по-студено. В сряда валежите ще спрат, но се очаква да остане студено с максимални температури от минус 3 до 2 градуса.

 

През следващите дни температурите ще се повишат, като валежи не се очакват.