Медиците от МБАЛ Айтос ще преглеждат безплатно по селата през май и юни

Медиците от МБАЛ Айтос ще преглеждат безплатно по селата през май и юни

Поради големия интерес от страна на жителите на населените места в общината, МБАЛ-Айтос  ще продължи своята доброволческа кампания за безплатни медицински прегледи и през месеците май и юни 2024 г. Това съобщи ръководството на общинската болница, с уточнението, че целта на предстоящите кампании е да бъдат обхванати всички населени места на територията на Община Айтос.

Ще припомним, че в седмицата преди 7 април, професионалния празник на медиците, екип на МБАЛ Айтос ЕООД извърши безплатни профилактични прегледи на 120 жители на селата Пирне, Караново, Малка поляна и Съдиево и на обитателите на Дом за стари хора в Айтос. Първата профилактична кампания на общинската болница приключи успешно – резултатите показаха изключителния интерес на хората в малките населени места към предоставената им възможност да проверят кръвното налягане и да се консултират с лекар за здравните си проблеми. „Освен насоки за поддържане  и контрол на кръвно налягане, имаше и много случаи, нуждаещи се от диагностично уточняване. На пациентите беше препоръчано да се обърнат към ОПЛ или лечебно заведение, където да направят допълнителни изследвания и да  бъде уточнена адекватна терапия“, каза за местните медии Дафина Георгиева – Ст. мед. сестра в МБАЛ Айтос.

Както НП вече съобщи, жителите на селата посрещаха медиците от екипа като най-скъпи гости - с гореща благодарност и сърдечни пожелания. Много от възрастните хора споделяха, че от десетилетия не помнят да е имало подобна безплатна грижа за здравето в селата.

Ръководството на МБАЛ Айтос ЕООД пък благодари на кметовете и секретарите на четирите населени места, както и на Управителя на Дом за стари хора в Айтос, за добрата организация и създадените условия за работа на медиците.

  • Рекорден брой водни инциденти през изминалото лято са завършили фатално, отчита УМБАЛ Бургас. 48 смъ...