Самотна майка се бори с тежка форма на рак и има нужда от помощ

Самотна майка се бори с тежка форма на рак и има нужда от помощ

48-годишната Весела Атанасова се бори с тумор на панркеаса и има нужда от средства за химиотерапия в чужбина. Лечението й дава шанс да спре развитието на тумора, но сумата е непосилна за нея.  

Първите симптоми се появяват миналата пролет, с болки в стомаха, които се усилват.      

„При лошо стечение на обстоятелствата, счупих таз при едно неволно падане и бях два месеца на инвалидна количка обездвижена. После се оказа, че това е следствие най-вероятно от тумора, който е действал“, споделя Веселя.

При назначеното й лечение тумор не е установен. Вижда се месеци по-късно при ядрено-магнитен резонанс, когато вече е нараснал. В болница в София лекарска комисия определя, че е втори стадий и назначава операция и лъчетерапия.  

При операцията са установени множество метастази в черния дроб. Туморът се оказва не втори, а четвърти последен стадий. Подобна операция не само, че е излишна, но и води до забавяне на лечението. Сега надежда на Весела й дава поредица от химиотерапии в Турция.    

За да си помага, младата жена, която сега не може да работи, плете у дома. Заедно с майка си, болна от диабет и обездвижена. Но двете сами не могат да съберат необходимата сума от 100 000 лева за курса химиотерапии.  

„Опитвам се да бъда борбена, както винаги съм била. Аз съм самотна майка, огледах сина си сам. Надеждата ми е все пак още някоя година да помагам на родителите си, които са болни, на сина си да си вземе живота в собствени ръце. И най-важното е, че ми се живее!”, не губи надежда Весела.

Ако искате да помогнете на Весела, може да я подкрепите с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

https://pavelandreev.bg/campaign/pomosht-za-vesela?fbclid=IwAR040pSJjWyax9kf_Ou-YIrtlXC5ogy-bDNZOPG_HlOYbCeMAslg44Th14k

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG76BUIN95611000711184
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Весела Атанасова Атанасова