Кобрата поведе шествието в защита на семейството, хиляди се включиха

Кобрата поведе шествието в защита на семейството, хиляди се включиха

Шествие в подкрепа на традиционното семейство се провежда в София. След него организаторите са предвидили и специален концерт за утвърждаване на традиционните християнски ценности.

Хората, които са част от шествието, тръгнаха от площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски" и се отправиха към Националния дворец на културата. Точно в 11.00 ч. започна програмата пред храма с молитва, речи, патриотични песни и химна на България.

Финалната точка на шествието е пред НДК, където ще има и концерт с участието на Деси Добрева, 100 Каба Гайди, Кубрат Пулев. Заключителният концерт ще бъде довечера в 20 часа отново пред НДК.

Организаторите определят шествието като кауза, която обединява почти всички краища на обществото, на политическия компас и на страната зад общата борба с демографската криза, политическата коректност и експериментите със семейството.

"Ние желаем България да възприема демографска стратегия до 2050 година - това ни е цел номер едно, защото няма по-голям проблем на тази държава от демографската криза", заяви Кристиян Шкварек, организатор.

"Мислете какво правите, за да създавате хора също като нас - хора, човеци, които да мислят с акъла си, които да обичат със сърцето си", коментира певицата Десислава Добрева.

"Посланието, което искаме да отправим към обществото е, че трябва да съхраним най-вече семейните ценности. Нещо, на което се гради смисълът на живота", каза още Стоян.

Националният поход на християнското семейство е в отговор на прайда в защита на правата на ЛГБТИ общността у нас, който ще се проведе за 17-а поредна година в столицата.

Тази година "София прайд" ще включва шествие и концерт, в който ще участват Ирина Флорин, Венци Венц, Михаела Маринова и украинският изпълнител Орфи, нападнат наскоро по хомофобски причини във Варна.