Благотворително шествие почете паметта на двамата полицаи в Бургас

Благотворително шествие почете паметта на двамата полицаи в Бургас

Шествие с благотворителна кауза почете паметта на двамата полицаи в Бургас, прегазени от автобус с нелегални имигранти. Днес се навършват 2 години от трагедията. 

Шествието започна от дирекцията на полицията в Бургас и завърши на кръговото кръстовище, където двамата полицаи - Йордан Илиев на 31 години и Атанас Градев на 43 години, загубиха живота си в опит да спрат автобус, пълен с нелегални мигранти и каращ с висока скорост към центъра на града. 

Включиха се техни близки, приятели, колеги полицаи, а пред паметната плоча на двамата служители на МРВ, беше отслужена панихида.

Събитието е по инициатива на съпругата на Атанас Градев и двамата му пораснали синове. Организира се с помощта на дирекцията на полицията и фондация „Емил Шарков“. От организацията обявиха, че са успели да съберат сумата от 1810 лв., които ще бъдат използвани за деца на загинали и починали служители от системата на МВР. 

Фондация „Емил Шарков“ е създадена през 2014 г. с идеалната цел да подпомага уязвими членове на обществото ни и да развива благотворителна дейност в памет на спецполицая Емил Шарков и в полза на децата.  

“Само последния месец имаме нови четири семейства, които влязоха в голямата общност на фондация „Емил Шарков“ и нови осем деца. Най-силните послания, които им отправяме, е да бъдат силни достойни наследници на своите бащи-герои!“, каза Милена Шаркова – председател на фондацията.

“Болката си остава, тя не отминава. Благодаря на МВР, които ни подкрепят и на фондацията - това мога да кажа, друго всичко е излишно!”, сподели съпругата на Атанас Градев Надежда.

„Животът си продължава, обаче без него е много трудно! По болници тръгнахме вчера, оня ден майка му инфаркт щеше да получи само от притеснение!... Мъка, голяма мъка!“, каза бащата на полицая Панайот Градев.