Румен Радев: Помня ангажиментите си и ще ги отстоявам

"Съзнавам ясно своята отговорност и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото. Нашата родина трябва да бъде дом за всички." Това заяви новоизбраният президент Румен Радев на пресконференцията след изборите.

 

"Тази победа е обща за всички нас, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето. Помня думите си, помня ангажиментите си и ще ги отстоявам", заяви той.

 

"Вотът даде отрицателна оценка на властта. На всички вече е ясно, че в България има нова политическа ситуация, в което между другото няма нищо драматично", коментира още Радев. Той отново повтори, че вотът днес е показал победа на демокрацията над апатията и страха. "Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна", заяви бъдещият президент. Той благодари на всички, които са гласували и за него, и за Цачева, която нарече "наистина достоен опонент". Изказа специална благодарност и на полицаите, охранявали реда в деня на изборите.

 

"Доказахме, че в България могат да се спечелят избори и с етична кампания", смята Радев.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че "българският народ извоюва днес категорична победа с мъдростта си и настъпи моментът ние политическите лидери да му отговорим със същата мъдрост.

 

След заявената по-рано днес оставка на кабинета "Борисов" тя призова лидерите на парламентарно представените партии да седнат на масата за рпеговори и да продължат работата на Народното събрание с две основни цели – приемане на "Бюджет 2017" и "промяна на изборните правила така, както народът поиска".

Източник: Дневник