Ексклузивна среща-разговор за култовия "Диада" предстои в Бургас

Ексклузивна среща-разговор за култовия "Диада" предстои в Бургас

Режисьорът и сценарист Яна Титова и актрисата Маргарита Стойкова канят бургаските зрители на ексклузивна среща през април. Заради ролята си във филма Диада, Маги е отличена с shooting star 2024 от престижния кинофестивал Berlinale.

Яна и Маги гостуват в Бургас, за да разкажат повече за "ДИАДА", да отговорят на въпросите на зрителите, да споделят всички емоции около създаването на филма и да раздадат автографи.

Специалната прожекция и среща с екипа ще се състои на 7. 04 от 17 ч в НХК.  

„Диада“ се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче от малък град, и с това засяга множество деликатни теми, близки до света и емоциите на тийнейджърите. Заради „умението си да създава динамични и многопластови сцени и да поддържа темпото на филма“, Яна Титова спечели наградата „Златна роза“ за режисура.

За нелеката задача да изиграе главната героиня, чиято мечта – да замине при майка си в Америка – е поставена на карта, Яна избира Маргарита Стойкова. 19-годишната Маги успешно се превъплъщава в Дида и по автентичен начин се гмурва в низа от ситуации, които преобръщат живота на момичето само за броени часове. Напрежението в личен план и в училище се трупа, а Дида не намира нужната помощ дори от най-добрата си приятелка Ива.

В основния актьорски състав на „Диада“ влизат и редица любими актьори като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други. За ролята на най-добрата приятелка на Дида – Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански.

 

 

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...