Радивое Андрич от Бургас: „За последните 20 години публиката се промени"

Радивое Андрич от Бургас: „За последните 20 години публиката се промени"

Режисьорът Радивое Андрич посети Бургас 22 години по-късно. Популярният кинаджия гостува по покана на „София филм фест на брег” и зарадва киноманите с появата си на сцената, веднага след финалните надписи на филма “Светкавици отново!”. Лентата е своеобразно продължение на втората му кинотворба “Светкавици!” от 2001 година.

„Много съм щастлив, че съм в Бургас две десетилетия по-късно. Публиката е различна, светът е променен, технологиите се развиват, но киното винаги ще отправя посланията на доброто. Трудно е да реализираш успешен проект като продължение, но актьорите от “Светкавици!” приеха поканата без никакво притеснение, сценарий, снимки и филмът е готов”, каза режисьорът в Културен дом НХК. Той бе представен от проф. Георги Дюлгеров, в компанията на съпругата си и директора на „София филм фест” Стефан Китанов.

Филмовата критика определя Андрич като “първия югославски комерсиален ъндърграунд режисьор”. За краткото си гостуване той успя да се срещне със зам.-кмета по „Култура и вероизповедание” Диана Саватева,  младежите от кинокласа, воден от режисьора Надежда Косева, главните организатори Аля и Кристина Ингилизови, журналисти и кино ценители.

В последните два дни, 28 и 29 март, киномаратонът ще продължи да предлага интересна програма. Публиката ще се срещни с режисьорите: Мария Стоянова, Филип Андреев, Орлин Милчев, Димитър Сарджев и продуцентът Владимир Андреев.

Големият екран е запазен за „БЛУДНИЯТ СИН”, „ЗЕЛЕНА ГРАНИЦА” от 18.00 часа. Преди това ще бъдат показани Анимации на Киноклас София Мини и късометражните ленти „Догументъри”, с реж. Илина Перянова, „Мама умря днес” с реж. Филип Андреев и „Шоколад” с реж. Орлин Милчев.

  • Вълнуващ. Разтърсващ. Лекуващ и събуждащ. Светъл и силен. Винаги изправен и никога на колене. Стефан...
  • Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас върви към своя бляскав финал – след за...