Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Отборът на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ се завърна триумфално от XI Национално състезание по информационни технологии в Благоевград

 

Учениците от V и VI клас от представителния отбор по информационни технологии на ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" завоюваха пълен комплект призове от XI Национално състезание по ИТ, което се проведе в Благоевград миналия уикенд под патронажа на еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

 

Възпитаниците от шести клас на иновативното училище завоюваха първо и второ място в категория "Компютърно моделиране 5.-7. клас" с проекти, създадени в средата за визуално програмиране Scratch. Петокласниците, макар и най-малки в категория "Интерактивна презентация 5.-7. клас", спечелиха второ и трето място.

Така отборът по информационни технологии на най-младото основно училище в България под вещото ръководство на преподавателя по ИТ и "Основи на програмирането", Таня Сребрева, се нареди начело на престижното състезание.

 

Дигиталното образование в Бургас беше представено на състезанието и от учениците от ПГКПИ, които бяха отличени със специална награда за атрактивната им презентация, посветена на "Индустриална революция 4.0", в която си партнираха с хуманоидния робот на гимназията PEPPER.