Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Състезание по български език за третокласници „Език свещен на моите деди" ще се проведе на 4 май

Състезание по български език за ученици от трети клас под надслов "Език свещен на моите деди" ще се проведе на 04.05.2019 г. от 10:00 до 11:00 ч.

Срокът за подаване на заявления за участие е от 01.04. до 22.04.2019 г. включително. 

Състезанието ще  се проведе чрез тест с продължителност за решаването му 60 минути. Тестът се състои от езикови задачи по учебния предмет "Български език и литература" от учебното съдържание за III клас и е съобразен с учебната програма на Министерството на образованието и науката за III клас по български език и литература.

Тестовете ще бъдат предоставени от Община Бургас и са изготвени от екип от преподаватели от Бургаски свободен университет.

Оценяването на тестовете  ще се извършва на база точкуване на верните отговори, а класирането ще  се извършва на база получен брой точки по низходящ ред.

Класирането ще бъде публикувано не по-късно от 15.05.2019 г. на интернет страницата на Община Бургас (www.burgas.bg) и Центъра за подкрепа на личностното развитие (https://www.odk-burgas.com/).При класиране на участниците в състезанието ще бъдат публикувани само входящият номер, под който участва ученикът, и неговият резултат.

    Класираните участници на призови места ще бъдат отличени с награден фонд от страна на Община Бургас. Наградите включват:

Ø участие в летен лагер в близка местност по български език за учениците, класирани на І място;

Ø еднодневни екскурзии за учениците, класирани на II място;

Ø предметни награди за учениците, класирани на III място;

Всички участници в състезанието ще получат грамоти за участие.

Състезанието и награждаването на участниците и победителите в него се организира като част от празничните мероприятия по случай 24 май-Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура.

 

В приложения файл - Статут на състезанието - ще намерите подробна информация за етапите на организиране и провеждане на състезанието.