Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Откриха учебната година в Спортното училище "Юрий Гагарин" в Бургас

Точно преди 48 години на този ден - 1 септември, училищният звънец е приветствал 100 ученици от Държавното спортно училище "Юрий Гагарин" в Бургас.

Официалното откриване на новата учебна 2021/2022 година беше днес. Диана Саватева- зам.кмет "Култура, туризъм и спорт" приветства ученици, преподаватели,треньори и родители и им пожела още по-успешна година, както в учението, така и много високи постижения на спортното поле.

Поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта от служебния кабинет Андрей Кузманов прочете областният експерт Атанас Атанасов.

В "Юрий Гагарин" в предстоящата учебна кампания ще се обучават 297 ученици от 5 до 12 клас по 9 вида спорт.

Тук през годините са се изградили като спортисти и личности стотици бургаски деца, юноши и девойки, вещо ръководени от преподаватели, утвърдили се като легендарни специалисти.

Гордостта на бургаското училище "Юрий Гагарин" са множество спортисти и треньори , записали със златни букви имената си в славната спортна история на България, с успехи на олимпийски игри, световни и европейски първенства.

Възпитаници на бургаското Спортно училище са цяла плеяда от доказани личности в своята област. Списъкът е дълъг, но безспорният връх за школото е олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика от игрите в Токио през тази година - Стефани Кирякова.