ОУ „Св. княз Борис I“ празнува 118 години от създаването си

ОУ „Св. княз Борис I“ празнува 118 години от създаването си

С редица интересни събития, посветени на знанието, креативността и забавлението, ОУ „Св. княз Борис I” - гр. Бургас отбелязва 118 години от създаването си. Образователната институция пази гордо своите традиции и история, като и днес не отстъпва от мисията си да осигурява качествено и модерно образование. Свидетелство за това е обичта и доверието на поколения бургазлии.

 Учебното заведение кани всички свои настоящи и бъдещи възпитаници, родители, приятели и съмишленици да споделят знания, творчески умения и вдъхновение, като се включат в някоя от следните инициативи:

  1. Детски конкурс, посветен на 118-годишнината на ОУ „Св. княз Борис I”:

   Право на участие имат всички деца в подготвителна група от детските градини на територията на община Бургас.

   За участие изпратете видеоклип на изпълнение на любима песен, стихотворение или танц на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

   Краен срок: 19 април 2024 г.

  1. Училищно състезание „Бъди грамотен“

   Право на участие имат учениците от начален етап на ОУ „Св. княз Борис I”. Състезанието ще се проведе в три категории:

-    Краснопис – за учениците от I клас;

-    Четивна техника – за учениците от II клас;

-    Рецитал – за учениците от III и IV клас.

   За да участват в категория „Рецитал“, учениците трябва да изпратят видеоклип на свое рецитаторско изпълнение на стихотворение от бургаски поет.

  1. Училищен конкурс „Аз и моето училище“

   Право на участие имат всички ученици от прогимназиален етап на ОУ „Св. княз Борис I”, разпределение в следните категории:

-    Рисунка – за учениците от V и VI клас;

-    Мултимедийна презентация на тема „Св. княз Борис I – покръстител и обединител на българите“ - за учениците от V и VI клас;

-    Есе на тема „Най-важният урок, който научих в училище“– за учениците от VII клас.

   Творбите и проектите си изпращайте на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Краен срок: 19 април 2024 г.

На 25 април 2024 г. от 16:00 ч. в двора на ОУ „Св. княз Борис I” ще се проведе празнично тържество с много изненади за деца, родители и гости. В него ще вземат участие творческите школи към училището. Ще бъдат представени и наградени официално победителите от обявените конкурси. Всички децата ще имат възможност да се включат в интересни творчески работилнички, както и разнообразни спортни игри.

  • Cпopeд изнeceнaтa oт Coфийcĸия yнивepcитeт "Cвeти Kлимeнт Oxpидcĸи" инфopмaция, cлeд oĸoнчaтeлнoтo ĸ...