Бургаска ученичка спечели участие в курс по моден дизайн в Милано

Бургаска ученичка спечели участие в курс по моден дизайн в Милано

Велизара Карайотова, която е възпитаник на Център за млади таланти в Бургас, спечели първо място на състезанието “Ревю в кутия" - социален проект на Асоциацията на българските модни дизайнери. Наградата осигурява участие на бургаската ученичка в курс по моден дизайн в университет NABA (Nuova Academia di Belle Arti) в Милано, Италия, пише БНР.

Велизара от пет години развива дарбата си в проекта по моден дизайн “Дебют” на Център за млади таланти.

“Модата и изкуството ме вълнуват от малка. От 6 години съм възпитаник на Център за млади таланти, първо се занимавах с приложни изкуства, а после с моден дизайн. Благодарна съм за всичко, което съм научила и продължавам да се развивам в любимата сфера. В този конкурс се включих, без да очаквам, че ще спечеля. Бях много развълнувана. Процесът на работа беше труден, но забавен, и темите много ми допаднаха. Радвам се от победата си”, сподели Велизара.

Конкурсът съчетава творческия дух и социалния елемент, предоставяйки на млади таланти в модата възможност да се изявят и развият. Насочен е към ученици и студенти с интерес към текстила, облеклото и модния дизайн и талантливи деца и младежи в неравностойно положение.