Ремонтират по проект сградата на кметството в Лозенец

Ремонтират по проект сградата на кметството в Лозенец

В средата на август бяха представени проектите за ново оформление на обществени сгради в гр. Ахтопол, с. Синеморец, гр. Царево и с. Лозенец, изготвени от френски студенти, които участват в международен конкурс за проекти, съобщават от пресцентъра на общината.
 
Междувременно, в партньорство с арх. Цвета Сурчева, ръководител на проектите, община Царево кандидатства по проект за основен ремонт на кметството в село Лозенец.
 
Кметство Лозенец – „Le béton s’habille en vignes“ или „Бетонът е облечен в лози“- по тази инициатива Община Царево вече кандидатства за финансиране по проект „ZAGREY – тест за зелен туризъм“ по програма „ИНТЕРРРЕГ Средиземно море“ 2021-2027, за надстрояване на сградата на кметство Лозенец.
Дейностите са само част от пилотния проект за експериментиране и тестване на инструменти, свързани с устойчивия туризъм.
 
За всички сгради от конкурса с изготвени проекти, община Царево ще потърси финансиране от различни финансови инструменти, за да бъде преобразен техният облик и да бъдат създадени културни и туристически центрове, уточняват от администрацията.
  • Министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров заедно с кмета на община Царево Марин Киро...