Прекратиха концесиите на плажовете „Слънчев бряг-север“ и „Несебър-юг“

Министерството на туризма е прекратило договора за концесия със „Слънчев бряг – север“ и „Несебър-юг“, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. За тези две концесии още миналата година се удължи срокът им до 30 септември да отстранят нарушенията, които са установени, пише Topnovini.bg.

 

„Контролна комисия преди два дни е установила, че това не се е случило и концесиите са прекратени. Изключително важно за нас, управлявайки за първи път плажовете, бе да намерим правилната концепция и да засилим контрола“, каза Ангелкова.

 

За да може отблизо да се следи какво се случва от министерството са въвели това лято телефон за сигнали и са получили повече от 400 сигнала за нередности.

 

„Това, което имаме до момента, че сме наложили за 341 000 лева неустойки и сме изпратили писма за още 500 -600 000 лева за неустойки, на които трябва да бъде отговорено в тридневен или седемдневен срок, в зависимост от срока, заложен в концесията. Тези, които не са отстранили нарушенията, ще бъдат наказани с прекратяване на концесионните договори. Такъв е случаят със „Слънчев бряг-север“. Там вече концесионният договор е прекратен", заяви Ангелкова.

 

Това е станало преди два дни и вече ще могат да бъдат премахнати и временните постройки, каза още министърът.

 

Ангелкова допълни, че е прекратена и концесията „Несебър – юг“.