Община Поморие е финансово стабилна и с преизпълнение на приходната част на бюджета

Община Поморие е с 100.36 % изпълнение на приходната част на бюджета, приет за 2023 година. Към 10 ноември събраните средства са 21 223 289, 81 лв, при първоначално заложени 21 148 084,00 лв. Анализ на данните показва способност за генериране на собствени приходи, слаба зависимост към централния бюджет и слаба чувствителност към изменения в икономическата среда.

„Тези числа, почти два месеца преди края на отчетната година, са добър знак и говорят за това, че Община Поморие е финансово стабилна, а екипът ѝ планира правилно, гарантирайки строг контрол и прецизно изпълнение“, коментира кметът Иван Алексиев.

Община Поморие продължава да финансира значителна част от капиталовата си програма със средства по европейски програми. Като самата капиталова програма се разширява чувствително с всички източници на финансиране през последните няколко години.

Индикация за добрата финансова дисциплина е и вече приключилата одитна проверка на Сметната палата на консолидирания годишен финансов отчет на Община Поморие за 2022 година.

Веднага след като бъдат сформирани комисиите на Общински съвет – Поморие, ще бъде извършена и актуализация на бюджета за 2023 г.

  • Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града. Със сред...
  • Със средства от капиталовата програма на Община Поморие бе направен основен ремонт на улица „Арда“ в...