Община Поморие ще бъде финансирана за четири проекта от държавния бюджет

Община Поморие ще бъде финансирана за четири проекта от държавния бюджет

Парламентът окончателно прие държавния бюджет за 2024 година, в който тази година общините кандидатстваха за финансиране на проекти на етап готовност за реализиране.

Община Поморие подаде четири предложения, според максимално допустимите средства за кандидатстване, съобщават от пресцентъра на общината. Това са:

  1. „Основен ремонт на общински път Горица – Гълъбец – Порой“. Чрез проекта ще извърши основен ремонт на целия път, свързващ трите населени места с републиканската пътна мрежа Бургас-Каблешково-Варна.
  2. „Изграждане на спортен обект – многофункционална спортна зала“. Предвижда се изграждане на подходяща за изяви, състезания и трениране на различни спортове зала, на мястото на сегашната спортна площадка „Руски паметник“.
  3. „Основен ремонт на улици, тротоари и реконструкция на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в ЦГЧ на гр. Поморие“. Проектът обхваща централната градска част на Поморие – ул. „Черковна“ и района на бившия Пансионат. Предвижда се благоустрояване, включващо основен ремонт на улици, пълна подмяна на прилежащата ВиК инфраструктура, с отвеждане на повърхностните дъждовни води и изграждане на тротоари и осветление.
  4. „Реконструкция на съществуващо кръстовище, ул. „Княз Борис“ и ул. „Европа“ гр. Поморие“. Изграждането на кръгово кръстовище в района на бившия Лимонаден цех ще регулира движението и ще облекчи трафика на автомобили, преминаващи през основната улица на Поморие.

 

  • Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града. Със сред...
  • Със средства от капиталовата програма на Община Поморие бе направен основен ремонт на улица „Арда“ в...