Плаващият музикален фонтан в Поморие се превърна в сензация (ВИДЕО)

В истинска сензация се превърна плаващият музикален фонтан в Поморие, който няма аналог в България. Всяка вечер от 21:00 часа стотици жители и гости на града се събират, за да се насладят на зрелищната водна феерия, която се постига, чрез иновативна енергоефективна система.

Утре (31.07.2024 г.) от 20 до 21 часа DJ Lazarony ще подгрее настроението на всички присъстващи с едночасов DJ-сет от специално подбрани български песни, носещи усещане за море и лято. Ще прозвучат и емблематични български класики, ремиксирани от най-добрите родни DJ-и.

Водното шоу все още работи в тестови режим, като тепърва предстои да бъде изготвен график за неговото пускане. Предвижда се в определени дни от седмицата, след залез слънце да се реализира програма от минимум 5 броя мелодии с изготвена по тях светлинна и водна хореография.

През деня фонтанът ще работи в режим на динамични водни фигури с различна височина, които ще оформят водни сцени с минимум 2 работни програми, избрани автоматично според скоростта на вятъра.

Плаващият понтон се намира на около 25 м от брега на морето, в близост до крайбрежната и пешеходна алея на Поморие. През зимните месеци ще се съхранява извън морето. Иновативният за страната проект е финансиран по програма за морско дело, рибарство и има за цел да популяризира морския град и да привлече все повече туристи.

  • Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града. Със сред...
  • Със средства от капиталовата програма на Община Поморие бе направен основен ремонт на улица „Арда“ в...