Община Приморско подписа важни договори, касаещи Китен и Ново Паничарево

Община Приморско подписа важни договори, касаещи Китен и Ново Паничарево

Община Приморско подписа два договора с регионалното министерство за реконструкция на улиците в Китен в посока къмпинг „Атлиман“ и за изграждане на водопроводна мрежа в село Ново Паничарево. Това съобщи кметът Иван Гайков след проведената сесия на общинския съвет. Той изрази надежда, че в кратки срокове проектите ще бъдат доведени до приключване и анонсира, че скоро ще стартира и изграждането на водопровод в Ясна поляна.

Кметът на Китен Николай Марков уточни, че одобреният проект засяга един от най-компрметираните участъци от пътя между Китен и Приморско и ремонтът е належащ.

Знакови проекти, касаещи инфраструктурата, предстоят не само в курортните Китен и Приморско, но и в съставните населени места.

По време на сесията бе засегнат и проблемът с лошото състояние на два пътя – между Приморско и селата Ново Панчарево и Веселие. Има предложение местният парламент да приеме декларация, с която да призове институциите да се самосезират и да предприемат незабавни мерки за въвеждането на този път в безопасно състояние.

  • Община Приморско съвместно с Български Червен Кръст-Бургас се включват в инициативата за безплатно...
  • С празничен водосвет, литийно шествие и ритуал по изваждане на Светия кръст от морето в Приморск...