Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

СДС изключи Бургас и още три областни структури. Мотивът - "неплащане на членски внос"

Националното ръководство на СДС изключи четири областни структури - Бургас, Кюстендил, Сливен и Разград, които поискаха оставката на лидера Румен Христов и оттегляне на партията от коалицията с ГЕРБ. Това съобщи в пост в социалната мрежа Фейсбук Дончо Златев, член на Националния изпълнителен съвет. Формалната причина- неплатен членски внос. Сините в Бургас твърдят,  че от месеци търсят обратна връзка от ръководството, за да преведат членския си внос, тъй като банковата сметка на СДС е блокирана от НАП. Сега извън сините редици остават ключови фигури от съюза Вълчо Чолаков, Станимир Апостолов, Костадин Марков, Борис Марков, Тошко Иванов и др., сочени за лица на синята идея в Бургас.

Дончо Златев обобщи ситуацията като „ченгеджийска“ и в написа следното в профила си във Фейсбук:

Инициативата за изключването идвала по сигнал на областния председател на СДС Стара Загора Николай Александров, който докара областта до 0 (НУЛА) общински съветници, а на парламентарните избори постигна на най-ниския и срамен резултат в цялата партия от 50 гласа за цялата област. Това не ме изненадва, защото въпреки политическия си провал и импотентност от 3 години ламти за поста на регионален представител в НИС на СДС от Югоизточен регион. Сега се надява пътят му да е свободен. Нищо, че и да е в НИС ГЕРБ пак няма да го искат в своите листи. И нищо, че той лично беше "изключил" от СДС Казанлък всички авторитетни личности, начело с заместник-председателя си (поне докато не станах аз регионален представител).

Не бил платен членски внос, въпреки че от месеци централата не предоставя актуална банкова сметка, която да не е блокирана от НАП.

Румене, чака те по жалък край и от този, който спретнахте на Божидар.

Защото СДС е кауза, а не ти е частна фирма, която да поднесеш на тепсия на Бойко Борисов, за да те направи депутат.

С всичките ни напъни на цялото СДС потенциалът ти преди десет години беше 1%, днес ще 0,1%.