Борисов пред пълна зала в Бургас: Ограбиха ни, настаниха родата си по креслата и за всичко обвиниха пудела (ВИДЕО)

„Положихме огромни усилия да има правителство. Даже в последния момент не знаех какво да отстъпвам повече. През последните три години тези хора от „Продължаваме промяната“ са се облагодетелствали много по най-различни схеми. Фалшифицираха подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата. Накрая обществото ги разкри, не ние“. Това заяви пред пълната зала на ДТ „Адриана Будевска“ в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на BurgasPress.

За официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в морския град пристигнаха Росен Желязков, Мария Габриел, Ева Майдел и цялата Изпълнителна комисия на партията. Залата се оказа тясна да побере всички симпатизанти и целия актив на ГЕРБ, които бурно аплодираха изказването на Борисов.

„Толкова коварно направиха всичко – лъжа, след лъжа, след лъжа! От 4 години ГЕРБ го няма, коя корупция спадна? Точно обратното. Фалшифицираха подписи, поръчки. Акад. Денков каза – винят пудела. Той е виновен! А вие мълчите и казвате – да, да, кой друг, освен пудела. Хората, които имат пудели, докато ги разхождат и всички ги гледат, а те обясняват – не, не е това, което си мислите“, продължи в типичния си стил лидерът на ГЕРБ.

„В бюджета сложихме 1 млрд. 200 млн. за общините – за проекти за над 4 милиарда. Асен Василев прати 1 млрд. 200 млн. в МРРБ, после изтегли 800. Ако в Бургас знаете за трънския курс, ще видите, че тази година кметовете ще похарчат 20% авансите, за които ще стигнат тези пари и догодина трябва да сложим още 4 млрд., за да ви завършим разкопаните улици и проекти. Усещате ли коварството? Дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. Така че, Жечо, не се радвайте на това, което са ви дали данайците като дарове, защото догодина това ще се изсипе върху главите на всички кметове“, посочи Борисов, обръщайки се към водача в листата на ГЕРБ Жечо Станков и към кметовете от региона, които също присъстваха в залата.

Кметът на Поморие Иван Алексиев, който е областен лидер на ГЕРБ в Бургас, отбеляза, че при управлението на Бойко Борисов, хората са имали спокойствие, сигурност и работа.

Всички изказвания гледайте в нашето видео!

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...