Христо Иванов в Бургас: Залогът на тези избори е огромен, браним съдебната власт и регулаторите (ВИДЕО)

„Залогът на тези избори е огромен, затова и тази кампания е по-мръсна от всички останали. ГЕРБ и ДПС не искат хората да разберат за какъв огромен обем от власт става въпрос. Не говорим за това кой ще стане премиер. А за съдебната власт и регулаторите. Тази власт браним ние“. Това заяви пред симпатизанти в Бургас лидерът на Демократична България Христо Иванов. Той призова хората да излязат и да гласуват, за да неутрализират купения вот.

На срещата, която се проведе в Експозиционен център Флора, присъстваха още кандидатите за народни представители Димитър Найденов и Емил Соколов, кандидатът за евродепутат Стефан Тафров, Божидар Божанов, Елисавета Белобрадова, Александра Стеркова и др.

„Отново сме на избори и отново сме на кръстопът. Аз знам, че хората са много уморени, за шести път отиваме на избори в рамките на 4 години, никога не е имало такова нещо. Нормално е да има силно разколебаване, но хората трябва да излязат и да гласуват. Забелязвате, че тази кампания е по-мръсна от всички останали. Причината е, че те не могат да спечелят по правилата, не могат да спечелят с програма и с визия. Единственият начин да постигнат победа е, ако хората си останат вкъщи“, подчерта Христо Иванов.

Той похвали бургаските кандидати за народни представители за активната кампания.

„Минималната пенсия се повиши с 50 процента. Само за последните 3 години средната пенсия е увеличена с около 500 лева. За сравнение – за 6 години от 12-годипното управление на ГЕРБ, пенсиите бяха замразени. Пеевски и Борисов плюят промените в Конституцията, което означава, че от тях ги боли. Боли ги, защото те разклащат техните позиции в съдебната власт, където е тяхното нерегламентирано влияние“, каза на свой ред Димитър Найденов, който е номер 2 в бургаската листа.

Вижте останалите изказвания в нашето видео!

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...