Христо Иванов: Гласувайте! Не оставяйте съдбата си в ръцете на купения вот (ВИДЕО)

„Излезте и гласувайте! Не оставяйте България и собствената си съдба в ръцете на купения вот“! Този призив отправи пред камерата на BurgasPress лидерът на Демократична България Христо Иванов, преди да се срещне със симпатизанти в Бургас. Той определи предизборната кампания като „една от най-калните, които сме наблюдавали“ и подчерта, че „цялата тази мръсотия цели да накара хората да си останат вкъщи“.

„Обяснението за това е, че ГЕРБ и ДПС не могат да обяснят защо свалиха правителството и не могат да кажат на избирателите честно, че залогът е огромен. Става дума не за разпределението на властта на централно ниво, а за съдебната власт и регулаторите, които трябва да се попълнят. Поради факта, че ние отказахме да допуснем ГЕРБ и ДПС да си презаредят мнозинствата в тези институции, те свалиха правителството. И сега правят всичко възможно да подтиснат избирателната активност. Да убедят хората, че няма смисъл, че не си струва, че няма алтернатива, за да си останат вкъщи. Тогава гласовете за тях ще имат повече тежест и те ще могат да определят бъдещето на страната. Затова моят призив е излезте и гласувайте“, призова Христо Иванов.

Съпредседателят на Демократична България изтъкна, че не се притеснява от последната социология и определи социолозите като „неуспели фантасти и писатели“. По думите му, много хора ще решат в последните дни за кого да дадат своя глас.

Христо Иванов не пропусна да отправи критика към президента Румен Радев, който по думите му, „се намесва по най-безотговорен начин в политическата кампания с внушения, с които плаши хората и се опитва на практика да налее гласове към “Възраждане” и да дезориентира допълнително хората“.

„Ние в Бургас традиционно имаме много силна кампания, така че очаквам добър резултат тук“, обяви лидерът на Демократична България.

Вижте цялото му изказване в нашето видео!

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...