Привърженици на Ахмед Доган се събраха пред летния сарай в Росенец

Привърженици на Ахмед Доган се събраха пред летния сарай в Росенец

Вечерта пред лятната резиденция в Росенец се събраха поддръжници на Ахмед Доган – депутати от ДПС, кметове, общински съветници от областта и от Южна България.

Това се случи след като бившият транспортен министър от кабинета Орешарски Данаил Папазов, собственик на фирмите, които притежават летния и зимния сараи в Росенец и в кв. Бояна, разпространи съобщение до медиите, че Ахмед Доган прибавава без основание в тях и следва да ги напусне.

От парк “Росенец“ народният представител от ДПС Севим Али призова през медиите служебният министър-председател, президентът и председателят на Агенция “Държавна сигурност“ да осигурят правото на Ахмед Доган като български гражданин. 

“Това, което се случва в жилището му в кв. “Бояна“, е самоуправство. Група пет-десет души са влезли и ние не знаем какво правят там. Не знаем какво описват, какво са внесли и какво ще бъде изфабрикувано. Ако трябва да се освобождава едно жилище, то това трябва да се случи по установения ред“, коментира Али. 

По думите му симпатизанти и членове на ДПС са се събрали в парк “Росенец“, за да защитят демокрацията в България. Той подчерта, че страната ни е член на Европейския съюз и правова държава, което означава, че правата на Ахмед Доган трябва да бъдат защитени като на всеки български гражданин. 

“Сами решихме да дойдем и да изразим подкрепата си към почетния председател на ДПС, след като чухме какво се случва в кв. “Бояна““, добави още Севим Али и призова Папазов публично да каже дали върху него не е упражняван натиск.

 

 

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...