Панайот Панайотов: Истинската работа започва след кампанията! Предстоят много проекти, които само ГЕРБ може да реализира!

Панайот Панайотов: Истинската работа започва след кампанията! Предстоят много проекти, които само ГЕРБ може да реализира!

Кандидатът за народен представител от Коалиция „ГЕРБ-СДС” Панайот Панайотов е на 33 години от Бургас. По професия е ландшафтен архитект. Завършил е средното си образование в ПГ по САГ "Кольо Фичето" – гр. Бургас. Продължава висшето си образование в Лесотехнически университет – гр. София, специалност ландшафтна архитектура.

До момента е реализирал голям брой проекти, като взима участие в проектирането и благоустрояването на паркове и градини. Работи в Общинската администрация като главен експерт, отговарящ за зелената система на Централна градска част.

Негова идея е разкриването на филиал на Лесотехническия университет в Бургас и първата крачка бе направена в началото на октомври т.г. с провеждането на практика на 32-ма студенти по ландшафнта архитектура в Морската градина и парк Езеро.

 

 

За последните три години това са седми поред избори, как ще накарате хората да излязат до урните и да гласуват?

Всеки отговорен човек трябва да знае, че неговият глас е важен и ще излезе на 27 октомври, за да гласува. Призивът ми е главно към по младите хора – информирайте се, интересувайте се и заявете своята гражданска позиция!

 

Вие сте ландшафтен архитект. Как и къде виждате своето място в едно бъдещо управление?

 

Ландшафтната архитектура  не просто специалност,  ландшафтен архитект не е просто титла, това е начин на живот. Знаете ли? Няма нищо по хубаво човек да върши това, което обича! Изключително съм благодарен, че през годините успях да натрупам немалък опит в своята сфера. Към момента работя в структурата на Община Бургас, като това ми позволи във времето да бъда по-близо до гражданите и бизнеса, решавайки всякакви казуси свързани със зелената система. Виждам себе си по същия този начин - при народа, близо до тях, именно тези хора, които са ни гласували доверие. Посоката ми е една, мога единствено да следвам пътя си и да правя областта и страната по зелена.                                                                     

 

Каква е Вашата визия за развитието на Бургас и региона? 

Заобикалящата ни среда е изключително благоприятна за развитието за развитието на града, като позволява за реализирането на всякакви инвестиции, позволява провеждането на редица фестивали и реализирането на инициативи свързани с Ландшафтната архитектура. Освен откриването на филиал на Лесотехнически университет-София в Бургас с цел привличането на студенти и бъдещи специалисти за града и региона, за цел е създаването на повече паркове и зелени пространства в урбанизираните територии.                                                             

 

Каква е Вашата визия за развитието на малките населени места? От какво имат нужда хората и Вие можете ли да бъдете полезен?

 

Малките населени места са изключително важни, може би липсващото парче от пъзела. Няма да забравя какво се случи по време на Ковид пандемията, тези малки населени места бяха най-предпочитани за живеене и така до ден днешен. Много семейства се преместиха от големият град, но продължиха да работят в него. Именно в такива ситуации е много важна инфраструктурата. Без изграждането и поддръжката на пътища, колкото и да желаем да живеем или да инвестираме в тези населени места, ситуацията става изключително трудна. За мен лично малките населени места, могат да се развият още и това може да се случи при едно постоянно и редовно управление от страна на държавата.                                                      

 

Вие сте инициатор именно в Бургас да има филиал на Лесотехнически университет – София . Как се преборихте, какво ще кажете на младите хора, които биха искали да тръгнат по Вашия път?

Филиалът на Лесотехнически университет - София ще бъде факт в гр. Бургас. Пътят, който се извървява в момента за да се реализира тази идея, не никак лесен. Аз като инициатор получих огромна подкрепа от кмета на Бургас г-н. Димитър Николов и от ректора на Лесотехнически университет - София доц. Христо Михайлов, за което съм безкрайно благодарен. Бургас и регионът заслужават, а именно да задържим младите хора тук, като по този начин биха се реализирали като специалисти в своята област. Всеки млад и амбициран специалист, трябва да извърви своя път,  аз мога единствено да им помагам и напътствам.                                      

В края на предизборната кампания сме. Какви са ангажиментите, които Вие лично поемате към жителите на Бургаска област?

Предизборната кампания е на самият финал. Факт, но ангажиментите ми не приключват с нея, а напротив! Започва истинската работа след нея в крайна сметка. За повече реализирани проекти и повишаване на жизненият стандарт. За по зелена и чиста България!

  • ГЕРБ-СДС е единствената политическа сила, която може да изведе България от политическата криза, коят...
  • Финално - 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, съо...
  • ГЕРБ не каза “да” на предложението от  “Продължаваме промяната” (ПП) за приемането на три антикорупц...
  • Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и ...