35 фирми и 9 общини представят България на ITB в Берлин

35 фирми и 9 общини представят България на ITB в Берлин

България ще участва в най-голямото международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus - Börse /ITB/ - Берлин, Германия, което стартира на 5 март и ще продължи до 7 март.

На него  страната ни ще бъде представена от 35 български туристически фирми и 9 общински администрации, които ще имат възможност да се представят и да осъществят бизнес контакти като провеждат срещи в специално проектирани и брандирани индивидуални работни места. Българският щанд ще бъде открит от министъра на туризма Зарица Динкова.

Тази година страната ни отново заема централно място на най-голямото туристическа изложение в зала 3.2., а щандът на България се разполага на площ от 500 кв.м.

Общините, които ще вземат участие в българския щанд, са Варна, Созопол, Банско, Стара Загора, Кюстендил, Самоков, Столична Община ОП Туризъм и Поморие.

Визията на представителния български щанд ще бъде изключително атрактивна и модерна, твърдят от министерството на туризма. В нея се вплетени емблематични кътчета от страната, които в комбинация със специално музикално оформление, ще допринесат за утвърждаването на България като сигурна, спокойна, модерна, устойчива и конкурентоспособна европейска туристическа дестинация.

Традиционно, събитието, което през тази година се провежда под мотото "Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together.", ще бъде отразено от хиляди журналисти, телевизионни екипи, блогъри и влогъри от цял свят.

На ITB Convention пък ще бъдат представени специални доклади за глобалните тенденции от водещи експерти и топ лектори. Те ще споделят своя опит и ще предоставят насоки за най-добрите практики за пътуване, маркетинг и продажби и  устойчивост.

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...