България е в топ 10 на германците за лятна ваканция

България е в топ 10 на германците за лятна ваканция

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна ваканция на германците през 2024 г. Това съобщиха от Германската туристическа асоциация (DRV) по време на завършилото изложение ITB Berlin 2024, пише Travelnews.

„Германците започнаха отново да правят ранни резервации и се отчита ръст от 30% до този момент в сравнение с миналата година“, заяви Норберт Фиебиг, президент на организацията. Най-много записвания има за Турция (Анталия е с ръст от 28%), Испания (Майорка с 20%), следват Гърция, Египет, Португалия, Италия, Тунис. България е на осмо място като популярна дестинация за 2024 г., а след нея в челната десетка са още Дубай (ОАЕ) и Малдиви, обясни Фиебиг.

Близо 80% от германците искат да пътуват през тази година, като се очаква да похарчат повече пари в сравнение с 2023 г. Това е най-пътуващата в чужбина нация в света. Разходите за пътувания на германците надхвърлят 79 млрд. евро през 2023 г., като са надминати нивата от 70 млрд. евро преди пандемията, показват данните на Германската туристическа асоциация (DRV).

Германският туроператор DER Touristik, който води най-много туристи по Българското Черноморие, обяви ръст от 18% в записванията за летния сезон у нас към този момент в сравнение със същия период на миналата година.

 

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...