Михаил Хаджиянев: Няма да позволим Алианс Българско Черноморие да се подиграва с усилията ни

„Няма да позволим да се подиграват с усилията на Община Бургас и да нарушават интересите на съгражданите ни”! Това заяви председателят на Общински съвет Бургас Михаил Хаджиянев по повод последните събития, свързани с „Алианс Българско Черноморие“. Припомняме, че заради некоректното отношение и липсата на каквато и да е реклама за Южното Черноморие, Бургас изрази готовност да напусне сдружението, създадено по инициатива на концесионера на морските летища Варна и Бургас.

„Разпределил съм докладна записка към всички постоянни комисии и нямам съмнение, че всички те ще я гласуват единодушно. Тя е свързана със създаването на „Алианс Българско Черноморие“ през 2021 година, където ще искаме да прекратим участието на Бургас, защото се касае за некоректно отношение, няма никаква реклама за Южното Черноморие, а ние няма да позволим да се подиграват с усилията на Община Бургас и да нарушават интересите на съгражданите ни”, коментира Хаджиянев.

Той откри днешната среща, включваща отчет за изминалия туристически сезон, представяне на рекламната стратегия за Сезон ’2024, водещи събития и дискусия за проблема с концесионера на Летище Бургас. Събитието, което бе предавано от BurgasPress, събра депутати, общински съветници, заместник–кметове, представители на хотелиерския, транспортния  бранш и медии на среща-дискусия за „Развитието на туризма в Бургас“.

 „Това е широка дискусия по една от най-важните теми за нашия град – туризмът. Днешната среща е част от поредица такива, които като председател на Общински съвет – Бургас ще инициирам. Туризмът е основополагащ елемент в нашата икономическа дейност, в цялостен социален и икономически аспект. Затова и срещата днес е съвместно с Консултативния съвет по туризъм към кмета на община Бургас – една работеща структура, изключително продуктивна и открита, която генерирa успешните идеи и инициативи” , отбеляза председателят на местния парламент.

Той подчерта, че се работи върху нов Проектоустав за обединяване на всички черноморски общини от цялата област, с цел финансиране на нови авиолинии.

  • Изригването на Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. ...