Бургас насърчава кръводаряването с туристически ваучери

Бургас насърчава кръводаряването с туристически ваучери

Безплатни ваучери за индивидуално посещение на туристически обекти ще получават граждани, дарили безвъзмездно кръв в Бургас. Целта е да се насърчи кръводаряването, особено в активния летен сезон, когато населението в града и региона се увеличава чувствително заради туристическия поток.

Идеята е на зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров. Решението било прието единодушно. След 30 юни всеки човек, дарил кръв, ще може да получи своя ваучер за общински туристически обекти, посочи Радовеста Стюърт от Община Бургас. Сред тях са остров Св. Анастасия и Ченгене скеле.

„Бургас е един от градовете с множество болници и то с хирургична насоченост. А с тази инициатива ние смятаме, че наистина ще нарасне желанието на хората да дарят кръв и това ще бъде един стимул към тях и жест от страна на община Бургас и на УМБАЛ Бургас към тези хора“, каза д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на Университетската болница.

По думите му процедурата за получаването на ваучерите след кръводаряване е измислена по възможно най-лесния и бърз начин.

„Със служебната бележка, която всеки един кръводарител получава, с която му се полагат двата дни отпуск, отива в Туристически информационен център и там той получава своя ваучер“, обясни д-р Тодоров.

  • Рекорден брой водни инциденти през изминалото лято са завършили фатално, отчита УМБАЛ Бургас. 48 смъ...