Футболен турнир за пети път помага на най-малките бебета в УМБАЛ-Бургас

Футболен турнир за пети път помага на най-малките бебета в УМБАЛ-Бургас

За пети път благотворителен футболен турнир помага на най-малките пациенти на УМБАЛ-Бургас. Традиционната инициатива "Заедно за децата на Бургас" - футболен турнир на малки вратички, се проведе на 31 август с цел – покупка на апаратура за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Пациенти на отделението са новородените – както здрави деца, така и недоносени и родени преждевременно. Тук се грижат и лекуват деца, родени едва 500-600 грама.

Благотворителната инициатива събра средства за покупка на 4 перфузора и 2 неонатални пулсоксиметра. Перфузорите служат за прецизно подаване на медикаменти, а пулсоксиметрите измерват жизнените показатели на бебетата, настанени в кувьози. Апаратурата вече е предадена на началника на отделението д-р Стилияна Томова, която отправи своите благодарности към дарителите – участници в турнира.

"Пета поредна година тази инициатива подпомага нашата дейност. От името на целия ни екип благодаря за доверието и не само за материалната, а и за моралната ви подкрепа", сподели д-р Томова. 

 

  • Рекорден брой водни инциденти през изминалото лято са завършили фатално, отчита УМБАЛ Бургас. 48 смъ...