Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Стефан Диомов написа песен за бургаските лекари, които го лекуват от Ковид-19

 

Композиторът Стефан Диомов написа песен в бургаската болница, където се лекува от COVID-19. Пред бТВ маестрото сподели, че е бил приет в Инфекциозното отделение във влошено здравословно състояние. Задушавал се, бил обездвижен и се наложило да използва инвалидна количка. 

Той е настанен в УМБАЛ Бургас, след като няколко дни се е борил с болестта вкъщи.  

„Усмихнат съм сега, добре съм. Грижите са невероятни. Не ги усещам лекарите. Те са безропотни и почти невидими. Макар че са зад шлемове и зад маски, аз много добре виждам очите им и чувствам усмивката им. Вдъхват ми надежда. Възхитително е това, което става тук“, сподели Диомов. 

„Тези хора не знаят почивка. Вземат по няколко смени. Те не виждат близките си дълго време. Въпреки всичко са винаги на линия. Към тях моите големи благодарности и аплодисменти! Да са живи и здрави, защото много, много помагат!“, пожела им той.

„Седмица след постъпването си в болницата, се чувствам много добре и съм доволен да го кажа. Скоро очаквам да ме изпишат“, сподели композиторът.

„Опитах се да пиша в болницата. Имам нова песен. Дано да е успешна!“, добави Диомов.

„Дописвам спомените си и смятам да издам втора част на книгата си, защото имам нужда да разказвам, да споделям моите небивалици. На хората искам да кажа да са внимателни, защото тази болест не е шега и за да я победим трябва да продължим борбата заедно. В името на живота, хора, пазете се!“, призова композиторът.