Жители на Камено и Българово протестираха срещу изграждането на крематориум

Снимка: БГНЕС

Жители на градовете Камено и Българово протестираха пред сградата на РИОСВ-Бургас срещу изграждането на крематориум в землището между двете общини, съобщи Нова телевизия.

По думите им съоръжението ще доведе до замърсяване на въздуха и водата в района. „До сега ни трови нефтената рафинерия Лукойл, сега и този крематориум. Не го искаме", заяви жител на Камено.

От РИОСВ заявиха, че ще изпратят позиция, след като мине днес обсъждането на доклада по ОВОС. Инвеститорът не беше открит за коментар, но той нееднократно е заявявал, че ще бъдат спазени всички екологични норми при изграждането на съоръжението.

Това е пореден протест срещу проекта за крематориум. Инвеститорът не беше открит за коментар, но той нееднократно е заявявал, че ще бъдат спазени всички екологични норми при изграждането на съоръжението.

Според Киров, комплексът трябва да включва ритуална зала, зала за помени, крематориум и ресторантска част. За липсата на замърсяване на въздух и води свидетелствал изготвен доклад на експерти от БАН.

  • В Камено побързаха да украсят града с празнична първомартенска премяна. От днес с цветовете на Баба...
  • Представителният ансамбъл за автентичен фолклор към читалище „Просвета-1927“ – Камено се върна с две...
  •   Новият стар кмет на Камено Жельо Вардунски спечели с 74.16 % своя трети мандат на местните избори...