Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Жельо Вардунски: Надявам се през 2022 година да има повече средства за общините

Пандемията се отрази на социалния живот на община Камено през 2021 година, кометира пред БНР кметът Жельо Вардунски.

„Много хора починаха заради ковид, не осъществихме част от плановете си, въпреки това, успяхме да направим доста ремонти, подменихме водопроводи и асфалтирахме пътни участъци. Финансирането, обаче, за малките общини не е такова, каквото е в Европа, оставени сме на допълващи субсидии и капиталови разходи. Конкретен пример е с четвъртокласните пътища в регионите, не можем да правим значими ремонти“, уточни Вардунски:

„През 2022 годна очаквам най-после тази пандемия да отмине. Призовавам населението да се ваксинира. Аз самият си сложих бустерна доза. Надявам се да се дадат малко повече средства на общините, за да създадем по-добри условия на живот на нашите жители.

Нямам никакви притеснения как ще работим с новото правителство. Като слушам заявленията на новите управляващи, се надявам да работим добре.

Ние още не знаем какъв ще бъде бюджетът, каква ще е допълващата субсидия, какви ще са ни капиталовите разходи. Ние бюджет не можем да направим в момента. Има много неизвестни.

В момента сме одобрени за ремонт на улица " Георги Кондолов" в Камено. Започваме процедурите. В селата предстоят частични ремонтни дейности през 2022 година. Имаме готови проекти за подмяна на водопроводите. Трябва да ги преработим заради увеличението на цените“, коментира още кметът на Камено.